Vitamin D3 + K2 (MK-7) 60 капс

Нов продукт

  • Запазва здравината на костите и зъбите
  • Повишава ефективността на имунната система
  • Регулира съсирването на кръвта

21,00 лв.

Това е специално разработена формула която съдържа най-потентните форми на витамините D и К.

Витамин Д3

Мастноразтворимият витамин съществува в няколко разновидности (D1, D2, D3, D4 и D5), но с лекарствено значение са само витамин D2 (ергокалциферол) и витамин D3 (холекалциферол, който, активиран в организма, се превръща в мощен стероиден хормон), които са близки по структура, свойства и действие върху организма.

Регулира обмяната на калций и фосфор в организма. Той играе важна роля в процесите на усвояването им, както и в правилното им използване.

Това спомага за запазване на здравината на костите и зъбите, и същевременно спира депозирането на калций в кръвоносните съдове, сърцето и бъбреците.

Повишава ефективността на имунната система срещу различни болестотворни микроорганизми. Оптималните количества на витамина в кръвта са сигурен гарант за по-малко настинки и грип, особено в есенно-зимния сезон.

Потиска развитието на автоимунни заболявания като диабет, ревматоиден артрит, лупус и множествена склероза.
е основен инхибитор при развитието на различни ракови заболявания.
"насърчава" процесите на клетъчна диференциация.

Изключително мощен противовъзпалителен агент.

Спомага за регулиране нивото на кръвната захар в организма.

Оптималните количества оказват превантивна роля срещу развитието на диабет (тип 1 и 2), а същевременно панкреасът

Нуждае се от достатъчно количество витамин D, за да може да секретира инсулин.

Понижава кръвното налягане. Поддържането на адекватни нива на витамина в кръвта спомага за редуциране на риска от развитие на хипертония.

Витамин К2

Витамин К2 МК-7 показва много по-дълъг полуживот, по-стабилни серумни нива и по-добро натрупване при продължителен прием.

Може значително да намали загубата на костна маса, като комбинацията му с витамин Д е от голямо значение.

Регулира съсирването на кръвта. Подпомага здравината на костите и тяхната плътност. Механизъмът на действие е чрез така наречения Витамин К цикъл.

Необходим е за синтезирането на гама-карбоксиглутамат от глутамат. Синтезираният гама-карбоксиглутамат е необходим за работата на определени протеини, участващи в съсирването на кръвта и костния метаболизъм.

От витамин К зависи работата на важен протеин в костите наречен остеокалцин. Остеокалцинът отговаря за изграждането на костите.

Начин на приемане:
Приемайте по една доза дневно с вода.

Свързани продукти