Достигането на поставените цели става по-лесно, по-бързо и безопасно. От TREC Nutrition® работим в сътрудничество с технолози в хранителната индустрия, лекари и изтъкнати спортисти. Създаваме висококачествените си продукти под егидата и на World Health Association. Благодарение на общите усилия на целия екип създаваме продукти на най-високо международно ниво, създаваме PREMIUM професионални добавки за всеки!
#TrecNutritionBulgaria #PremiumQuality
Съдържа 163 продукта.

Подкатегории

Протеини

Протеините са основните съставни части на всички клетки в човешкото тяло. Повишената честота и интензитет на упражненията повишава използването на протеини в човешкия организъм, от което произтича повишена нужда от тях в хранителния режим.

За да се подсигурите, че възстановителните процеси работят правилно и ускоряват формирането на чиста мускулна маса, имате нужда да допълните Вашата диета с още протеини.

Гамата от протеинови хранителни добавки на TREC NUTRITION включва широк избор от формулировки, базирани на най-висококачествените материали от най-добрите световни доставчици.

Аминокиселини и пептиди

Храносмилателните процеси разграждат протеина на все по-малки частици, докато го сведат до свободни аминокиселини.

Без значение на типа протеин този процес изисква допълнителни усилия и време. Ето защо допълването на хранителния режим със свободни аминокиселини и пептиди, които не изискват храносмилане и веднага се абсорбират, е далеч по-ползотворно.

Аминокиселините и пептидите на TREC NUTRITION осигуряват допълнителна енергия за упражнения, предпазват мускулите от катаболизъм и помагат за поддържането на тонизирана мускулатура.

Изгаряне на мазнини

Прекомерното хранене и ниската физическа дейност често водят до излишък от калории, които се складират под формата на мастна тъкан.

Много натурални активни съставки подкрепят липидния метаболизъм. Те подпомагат трансформацията на мазнините в енергия, като улесняват нейното освобождаване, разграждане и пренос.

Продуктите на TREC NUTRITION, които горят мастната тъкан, са от най-високо качество.

Те подпомагат намаляването на теглото, допринасят за моделиране на силуета и защитават тялото срещу негативното влияние на излишните мазнини.

Покачване на тегло

Освен подходящ тренировъчен режим трупането на качествена мускулна маса изисква правилното количество калории, изградени от въглехидрати, протеини и полезни мазнини.

Работите усърдно, консумирате много храна, но все още не можете да покачите теглото си?

Време е да достигнете до висококачествените въглехидратно-протеинови хранителни добавки – те ще направят успеха по-лесен!

Продуктите на TREC NUTRITION са базирани на тествани, висококачествени хранителни вещества, които ще Ви направят могъщи!

Въглехидрати

Въглехидратите са основното гориво на всички клетки в човешкото тяло.Горенето на въглехидрати генерира енергия, необходима за живот и всички ежедневни дейности.

Те са необходими за поддържане на високо интензивна тренировка и играят ключова роля във възстановяването на тялото след упражнения. Допълването на хранителния режим с бързо абсорбиращи се и концентрирани въглехидрати на TREC NUTRITION Ви помага да достигнете продължителен прогрес.

Те се препоръчват във всички спортни дисциплини. 

Предтренировъчни продукти

Азотният оксид, образуван от Л-аргинин, има изключително ползотворен ефект върху всички тренировъчни параметри. Този газообразен хормон подобрява кръвоснабдяването и насищането с кислород на мускулната тъкан.

Карнозинът, произведен от бета-аланин, намалява окисляването на мускулите, като им помага да работят по-бързо и по-усърдно.

Модерните стимулатори на TREC NUTRITION, съдържащи азотен оксид и карнозин, показват впечатляващи подобрения в силата, енергията и издръжливостта, намаляват умората по време на интензивна тренировка и осигуряват оптимални условия за анаболизъм и мускулна регенерация.

Креатинови продукти

Креатинът е съставка с изключително висок анаболен и андрогенен потенциал. Неговият прием като хранителна добавка допринася за интензивно увеличение на силата, мускулната маса и енергията, необходима за изтощителна тренировка.

Креатинът увеличава способността на тялото да изпълнява кратки и изключително интензивни тренировки и индиректно допринася за подобряването на регенерацията след тях.

Гамата от хранителни добавки на TREC NUTRITION включва най-висококласните формулировки, които съдържат най-добрия креатин в изключително ефективни дози.

Хормоно-стимулиращи

Анаболните процеси в мускулите водят до повишаване на тяхната сила и маса, позволявайки им постоянно да се адаптират към нови предизвикателства. Интензивната тренировка и храната, богата на енергия и хранителни вещества, осигуряват перфектна среда. Нивото и интензитета на анаболизма основно се контролира от три хормона: тестостерон, хормон на растежа и инсулин. Продуктите на TREC NUTRITION съдържат перфектния баланс на натурални съставки, които безопасно стимулират анаболизма и производството и секрецията на регулаторните хормони.

Енергия и издръжливост

Липсва Ви мотивация за упорита тренировка и енергия да я довършите докрай? Има прост начин да надвиете своите ограничения и първите симптоми на претрениране.

Натуралните и безопасни стимуланти на TREC NUTRITION ще Ви вдъхновят да действате и да повишите нивата си на енергия. Те не проявяват странични ефекти, както обикновените стимуланти и не причиняват раздразнение и дехидратация.

Никога няма да кажете „Не мога!“ отново, а всяка тренировъчна сесия ще бъде ново предизвикателство!

Стави и сухожилия

Ставите и хрущялите често страдат от изморителни упражнения, излишно тегло или просто с напредването на възрастта. Претоварването на ставите води до ускорена деградация на двигателната система, което може да доведе до ограничена мобилност и опасни наранявания.

Продуктите на TREC NUTRITION за възстановяване на ставите са от най-висококачествени формули, които подпомагат функционирането и комплексната регенерация на съединителната тъкан.

Редовната употреба на хранителни добавки защитава ставите и хрущялите срещу претоварване и намалява риска от травми.

Витамини и минерали

Всеки вид физическа дейност повишава интензивността на всички метаболитни процеси. Физическото натоварване генерира редица метаболити, които влияят негативно върху състоянието на тялото и възпрепятстват неговото пълно възстановяване.

Подходящите количества витамини, минерали и натурални антиоксиданти, които помагат за изчистването на токсините в тялото, са необходими, за да се възстанови метаболитния баланс.

Витамините и минералите на TREC NUTRITION запълват хранителния дефицит и максимизират ефекта от диетата и тренировката.

за страница

ФОРМУЛA С ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ Продукт създаден за атлети Допълва жизненоважни хранителни вещества Формула с два етапа – дневна и нощна 

15,00 лв.

КОМПЛЕКС ААКГ И ЦИТРИЛИН МАЛАТ! Комплекс от прекурсори на азотния оксид Невероятно мощно мускулно напомпване Мега доза от AAKG и цитрулинмалат

53,00 лв.

КОМПЛЕКС ААКГ И ЦИТРИЛИН МАЛАТ! Комплекс от прекурсори на азотния оксид Невероятно мощно мускулно напомпване Мега доза от AAKG и цитрулинмалат

28,00 лв.

КОМПЛЕКС ААКГ И ЦИТРУЛИН МАЛАТ!Комплекс от прекурсори на азотния оксид Невероятно мощно мускулно напомпване Мега доза от AAKG и цитрулинмалат

2,00 лв.

Мощен и дълготраен прилив на енергия Уникален комплекс от активни вещества Бързо усвояване

5,00 лв.

Силен,естествен антиоксидант Разтворим във вода и мазнини,улесняващ приема Голяма доза от 250 mg АЛА в 1 капсула ==================================== Дози: 60 дозиЦена за доза: 0,30 лв

15,00 лв.

Поддържа положителен азотен баланс и по-ефективен синтез на мускулен протеин!Подобрява работата на мускулите и регенерацията Висока доза анаболни аминокиселини 100% суроватъчен протеинов хидролизат

28,00 лв.

ПОДДЪРЖА ПОЛОЖИТЕЛЕН АЗОТЕН БАЛАНС И ПО-ЕФЕКТИВЕН СИНТЕЗ НА МУСКУЛЕН ПРОТЕИН!Подобрява работата на мускулите и регенерацията Висока доза анаболни аминокиселини 100% суроватъчен протеинов хидролизат

76,00 лв.

9 основни аминокиселини Формулировка, базирана на най-новите изследвания Зелен чай и зелено кафе синергични действия

30,00 лв.

Чисти суроватъчни аминокиселини, подсилени с L-глутамин, таурин и витамини! Бърза регенерация след тренировка Капсули с ултра чисти аминокиселини С добавени Л-глутамин, таурин и витамини

30,00 лв. 34,00 лв.

Чисти суроватъчни аминокиселини, подсилени с L-глутамин, таурин и витамини! Бърза регенерация след тренировка Капсули с ултра чисти аминокиселини С добавени Л-глутамин, таурин и витамини

50,00 лв. 54,00 лв.

Чисти суроватъчни аминокиселини, подсилени с L-глутамин, таурин и витамини! Бърза регенерация след тренировка Капсули с ултра чисти аминокиселини С добавени Л-глутамин, таурин и витамини 

66,00 лв.

Подобрява устойчивостта на стрес Положително влияе върху увеличаването на силата Укрепва имунитета на организма и подобрява жизнеността

20,00 лв. 28,00 лв.

Иновативна матрица на BCAA и L-глутами! Матрица с верижно-разклонени аминокиселини Комплексна помощ за мускулите Висока аминокиселинна концентрация

40,00 лв.

Иновативна матрица на BCAA и L-глутамин!Матрица с верижно-разклонени аминокиселини Комплексна помощ за мускулите Висока аминокиселинна концентрация

76,00 лв.

For easier packaging and faster sending please order in boxes. BOX = 144 pcs = 6 Displays Display = 24 pcs

7,41 лв.

ИНОВАТИВНА МАТРИЦА НА BCAA И L-ГЛУТАМИ! Матрица с верижно-разклонени аминокиселини Комплексна помощ за мускулите Висока аминокиселинна концентрация

37,00 лв.

For easier packaging and faster sending please order in boxes. BOX = 12 pcs

37,00 лв.

ИНОВАТИВНА МАТРИЦА НА BCAA И L-ГЛУТАМИ! Матрица с верижно-разклонени аминокиселини  Комплексна помощ за мускулите Висока аминокиселинна концентрация

70,00 лв.

Висококачественаа аминокиселинна добавка с разклонена верига! Много добра разтворимост и бърз прием Левцин,изолевцин и валин(2:1:1) Високо качествена, чиста суровина

32,00 лв.

ВИСОКОКАЧЕСТВЕНАА АМИНОКИСЕЛИННА ДОБАВКА С РАЗКЛОНЕНА ВЕРИГА!Много добра разтворимост и бърз прием Левцин,изолевцин и валин(2:1:1) Високо качествена, чиста суровина

58,00 лв.

2,00 лв. 3,00 лв.

Висококачественаа аминокиселинна добавка с разклонена верига! Много добра разтворимост и бърз прием Левцин,изолевцин и валин(4:1:1) Високо качествена, чиста суровина

32,00 лв.

Висококачественаа аминокиселинна добавка с разклонена верига! Много добра разтворимост и бърз прием Левцин,изолевцин и валин(4:1:1) Високо качествена, чиста суровина

58,00 лв. 62,00 лв.

BCAA В ОПТИМАЛНО СЪОТНОШЕНИЕ!Чисти верижно-разклонени аминокиселини на прах Оптимални пропорции Мощно антикатаболно действие

85,00 лв.

BCAA при оптимално съотношение!Чисти верижно-разклонени аминокиселини на прах Оптимални пропорции Мощно антикатаболно действие

45,00 лв.

Перфектно съотношение BCAA! Много добра разтворимост и бърз прием Левцин,изолевцин и валин(2:1:1) Високо качествена, чиста суровина

53,60 лв. 67,00 лв. -20%

ПЕРФЕКТНО СЪОТНОШЕНИЕ BCAA! Много добра разтворимост и бърз прием Левцин,изолевцин и валин(2:1:1) Високо качествена, чиста суровина

110,00 лв.

BCAA, таурин, L-тирозин и вит. B6 комплекс!Много добра усвояемост Левцин,изолевцин и валин(2:1:1) Високо качествена, чиста суровина

8,00 лв. 10,00 лв. -20%

Увеличава нивата на карнозин в мускулите Подобрява издръжливостта и ефективността  Ефективна доза бета-аланин

20,00 лв. 24,00 лв.

Дълбок, локален охлаждащ ефект Успокоява мускулното напрежение За успокояващ и освежаващ масаж

16,00 лв. 20,00 лв. -20%

Концентриран предтренировъчен бустер! Повишава силата Подобрява ефективността на упражненията Намалява умората на тялото по време на тренировка Подобрява концентрацията

58,00 лв. 68,00 лв.

Съществена доза протеин и енергия Отличен десерт 21% протеин в един бар

4,00 лв.

Съществена доза протеин и енергия Отличен десерт 21% протеин в един бар

2,78 лв.

Висококачествен чист протеин, идеален за постигане на чиста мускулна маса!Най-добрият протеин за мускулна хипертрофия! Широка гама от страхотни вкусове Чист суроватъчен протеин концентрат=================================== Дози: 1 дозaOпаковка: 30 гр

3,00 лв.

Бърза и ефективна стимулация По-високи нива на енергия и издръжливост 200 мг ултра чист кофеин в една капсула================================ Дози: 60 дозиЦена за доза: 0,25 лв

12,00 лв.

Експлозивна сила от бета аланина и азотните бустъри Бета аланин, Л-хистидин и Л-аргинин Карнозина неутрализира киселинното pH в мускулните клетки================================================== Дози: 30 дозиЦена за доза: 1,83 лв

45,00 лв.

CLA И ЕКСТРАКТ ОТ ЗЕЛЕН ЧАЙ! Комплекс от CLA и зелен чай Постепенна и дълготрайна загуба на тегло Добре абсорбими гел капсули 

58,00 лв.

CLA и екстракт от зелен чай! Комплекс от CLA и зелен чай Постепенна и дълготрайна загуба на тегло Добре абсорбими гел капсули 

35,00 лв.

For easier packaging and faster sending please order in boxes. BOX = 12 pcs

36,00 лв.

For easier packaging and faster sending please order in boxes. BOX = 12 pcs

58,00 лв.

ПОДБРАНИ СЪСТАВКИ ОТ НАТУРАЛНИ ТЕРМОГЕННИ ВЕЩЕСТВА! Стегнати и красиво оформени мускули Високоефективен срещу подкожните мазнини Мощна и тествана термогенна формуа

63,00 лв.

Подбрани съставки от натурални термогенни вещества! Стегнати и красиво оформени мускули Високоефективен срещу подкожните мазнини Мощна и тествана термогенна формула

35,00 лв.

Високи нива на сила и енергия Разтворима и стабилна форма на креатин Максимална доза от креатинмалат ================================== Дози: 45 дозиЦена за доза: 0,71 лв 

26,00 лв.

Високи нива на сила и енергия Разтворима и стабилна форма на креатин Максимална доза от креатинмалат================================== Дози: 90 дозиЦена за доза: 0,64 лв 

48,00 лв.

Високи нива на сила и енергия Разтворима и стабилна форма на креатин Максимална доза от креатинмалат ================================== Дози: 50 дозиЦена за доза: 0,58 лв

25,00 лв.

Високи нива на сила и енергия Разтворима и стабилна форма на креатин Максимална доза от креатинмалат================================== Дози: 100 дозиЦена за доза: 0,5 лв 

47,00 лв.

Високи нива на сила и енергия Разтворима и стабилна форма на креатин Максимална доза от креатинмалат ================================== Дози: 2 дозиЦена за доза: 1,25 лв

1,60 лв.

Силни стави и красива кожа Комплексен хрущялен обновител Високо биоактивни колагенови пептиди ============================== Дози: 70 дозиЦена за доза: 0,57 лв

28,00 лв.

Максимално ниво на креатин в мускулите Екстремно увеличение на силата и масата 9 лесно усвоими форми на креатин ================================= Дози: 40 дозиЦена за доза: 1,25 лв

39,00 лв.

Бързо увеличение на размера на мускулите Помага за поддържането на топ форма 100% креатинмонохидрат  ==================================== Дози: 60 дозиЦена за доза: 0,41 лв

22,00 лв.

Бързо увеличение на размера на мускулите Помага за поддържането на топ форма 100% креатин монохидрат  ==================================== Дози: 120 дозиЦена за доза: 0,37 лв

40,00 лв.

Снабдява тялото с 9 аминокиселини, които то не може да произведе само Екзогенните аминокиселини са необходими, за да създават свои  собствени протеини============================================================= Дози: 1 доза

2,00 лв.

Повишени нива на тестостерон Максимален мускулен анаболизъм D-аспартанова киселина от фармацевтично качество ======================================= Дози: 120 дозиЦена за доза: 0,30 лв.

36,00 лв.

Увеличава енергийния баланс на тялото Подобрява качеството на силовата тренировка Стимулира секрецията на инсулин

14,00 лв.

Увеличава силата Увеличава енергията и издръжливостта Подобрява общото състояние

17,00 лв.

Микронизирани ябълкови влакна! Допълва диетата с ценни влакна Подобрява храносмилателната функция  Естествени, микронизирани ябълкови влакна

14,00 лв.

Ефективна течна термогенна формула Повишава метаболизма Концентрирани течни съставки ================================ Дози: 33 дозиЦена за доза: 1,69 лв

34,00 лв.

Липотропен комплекс! Ускорява метаболизма Увеличава производството на енергия от мазнини Предпазва черния дроб и стабилизира липидните нива

35,00 лв.

ЛИПОТРОПЕН КОМПЛЕКС! Ускорява метаболизма Увеличава производството на енергия от мазнини Предпазва черния дроб и стабилизира липидните нива

63,00 лв.

Поддържа синтеза на колаген Предотвратява контузии при тежки тренировки Високо съдържание на витамини и минерали

36,85 лв. 67,00 лв. -45%

Спокоен релакс и отпускане Повишено производство на хормона на растежа Подпомага съня и нощната регенерация ==================================== Дози: 30 дозиЦена за доза: 0,66 лв

16,00 лв.

Бърза и ефективна регенерация Улеснява дълбокия и релаксиращ сън Уникални прекурсори на хормона на растежа ================================== Дози: 40 дозиЦена за доза: 1,50 лева

55,00 лв.

Бърза и ефективна регенерация Улеснява дълбокия и релаксиращ сън Уникални прекурсори на хормона на растежа ================================== Дози: 40 дозиЦена за доза: 1,50 лева

55,00 лв. 60,00 лв.

Възстановява съединителната тъкан Придава гъвкавост и устойчивост Подхранва и укрепва съединителната тъкан

63,00 лв.

For easier packaging and faster sending please order in boxes. BOX = 12 pcs

36,00 лв.

Бързо усвоим L-глутамин! Иновативна глутаминова матрица Спокойна мускулна регенерация Микронизиран Л-Глутамин и NAG

55,00 лв. 68,00 лв.

Силна билкова енергезираща формула Солидна стимулация и фокус Екстракт от бразилска гуаранa

3,50 лв. 3,60 лв.

For easier packaging and faster sending please order in boxes. BOX = 150 pcs = 6 Displays Display = 25 pcs

3,60 лв.

HMB И L-АРГИНИН, КОМБИНИРАНИ В ЕДНА МОЛЕКУЛA! Увеличава физическата сила Защитава мускулния протеин По-бързо възстановяване

30,00 лв. 43,40 лв.

Предотвратява катаболизма на мускулната тъкан  Кокосова вода, която действа като естествен изотон 3000 мг от най-ефективната форма на креатин

60,00 лв. 64,00 лв.

Следващият реален напредък в хидратирането на сериозните спортисти! Изотонична напитка от висок клас Предотвратява дехидратацията Обогатена с електролити и витамин С

13,00 лв.

Ултра бърз и ефективен източник на протеин, перфектен за възстановяване и чисто мускулно изграждане! Максимум абсорбация 0 гр. мазнини и 0 гр. лактоза 100% CFM суроватъчен протеин изолат ==============================Дози: 60 дози Опаковка: 1800 гр

151,00 лв.

Ултра бърз и ефективен източник на протеин, перфектен за възстановяване и чисто мускулно изграждане!Максимум абсорбация 0 гр. мазнини и 0 гр. лактоза 100% CFM суроватъчен протеин изолат ================================= Дози: 30 дози Опаковка:  750 гр

67,00 лв.

Подкрепа на двигателната система Повишава метабилността и обхвата на движение Комплекс от изграждащи и успокояващи съставки ===================================== Дози: 60 дози

31,00 лв.

Подкрепа на двигателната система Повишава метабилността и обхвата на движение Комплекс от изграждащи и успокояващи съставки ===================================== Дози: 120 дози Цена за доза: 0,50 лв

60,00 лв.

Пълна защита и регенерация на ставите Заздравява ставите и защитва от травми Само едно саше дневно =============================== Дози: 30 дозиЦена за доза: 1,83 лв

47,00 лв.

Без стимуланти и забранени субстанции  Без зареждаща фаза или циклично приемане  Повишава мускулните размери, сила, възстановяване и издръжливост 

46,00 лв.

For easier packaging and faster sending please order in boxes. BOX = 12 pcs

38,89 лв.

L-КАРНИТИН И ЕКСТРАКТ ОТ ЗЕЛЕН ЧАЙ! Бързо редуциране на подкожната мазнина Синергитично действие на активни субстанции Супер усвоими гел-капсули

31,00 лв.

L-карнитин и екстракт от зелен чай! Бързо редуциране на подкожната мазнина Синергитично действие на активни субстанции Супер усвоими гел-капсули

17,00 лв.

СИЛНО КОНЦЕНТРИРАН ТЕЧЕН L-КАРНИТИН! Подкрепя метаболизма на липидите Повишава производството на енергия Висока доза от течен Л-карнитин

35,00 лв.

Силно концентриран ТЕЧЕН L-КАРНИТИН! Подкрепя метаболизма на липидите Повишава производството на енергия Висока доза от течен Л-карнитин

4,20 лв.

СИЛНО КОНЦЕНТРИРАН ТЕЧЕН L-КАРНИТИН! Подкрепя метаболизма на липидите Повишава производството на енергия Висока доза от течен Л-карнитин

57,00 лв.

For easier packaging and faster sending please order in boxes. BOX = 12 pcs

54,00 лв.

L-Карнитин + хром + Вит. B6! Комплексна формула за сваляне на тегло Намалява апетита и увеличава горенето на калории 500 мг Л-карнитин тартарат на таблетка 

30,00 лв. 35,00 лв.

Иновативна комбинация от l-карнитин и l-левцин. Предназначени за спортисти Иновативна комбинация от L-карнитин и L-левцин Удобна форма на капсулата

36,00 лв. 40,00 лв.

Иновативна комбинация от l-карнитин и l-левцин. Предназначени за спортисти Иновативна комбинация от L-карнитин и L-левцин Удобна форма на капсулата

19,00 лв.

30,00 лв. 37,00 лв.

Стимулира синтеза на глюкоза, за да ускори възстановяването след тренировка Балансира нивата на кортизол Повишава протеиновия синтез

68,00 лв.

Иновативна микронизирана матрица от L-глутамин и N-ацетил L-глутамин!Иновативна глутаминова матрица Спокойна мускулна регенерация Микронизиран Л-Глутамин и NAG

38,00 лв.

ИНОВАТИВНА МИКРОНИЗИРАНА МАТРИЦА ОТ L-ГЛУТАМИН И N-АЦЕТИЛ L-ГЛУТАМИН!Иновативна глутаминова матрица Спокойна мускулна регенерация Микронизиран Л-Глутамин и NAG

71,00 лв.

For easier packaging and faster sending please order in boxes. BOX = 12 pcs

39,00 лв.

For easier packaging and faster sending please order in boxes. BOX = 24 pcs

53,00 лв.

Матрица от най-висок клас активни левцин аминокиселини! Подпомага изграждането на чиста мускулна маса Осигурява на организма допълнително енергия Повишава концентрацията Ускорява възстановителните процеси

52,00 лв.

Формула с много съставки! Ефективен удар срещу мастните натрупвания Екстремно силен термогенен ефект Само едно саше дневно

51,75 лв. 69,00 лв. -25%

Усъвършенствана формула за възстановяване на черния дроб! 14 активни съставки  Поддържа чернодробната функция  Подобрена детоксикация

25,00 лв. 36,00 лв.

Ултра концентрирана предтренировъчна формула Сила, издръжливост и силно кръвоснабдяване Само най-мощните съставки и ефективни дози ========================================

55,00 лв. 60,00 лв.

Повишава издръжливостта по време на тренировка Алтернативен източник на енергия Лесно абсорбими средноверижни триглицериди ====================================== Дози: 26 дозиЦена за доза: 0,84 лв

19,00 лв.
Показване на 1 - 100 от 163 артикула